În primul rând trebuie să știți că nu oricine poate să devină expert tehnic în construcții. Pentru a putea obține acest atestat extrem de important în primul rând trebuie să fii absolvent al unei facultăți de construcții, al unei facultăți de instalații sau a unei facultăți de arhitectură.

Dacă nu ai studii superioare cu siguranță nu vei putea deveni expert tehnic în construcții.

Dacă ești în căutarea unui verificator de proiecte este necesar să apeși aici.

Atestarea tehnico-profesională se face prin examen organizat periodic, în condițiile prezentei proceduri, de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, denumit în continuare autoritate competentă.

Persoanele fizice care solicită atestarea tehnico-profesională ca verificatori de proiecte și/sau experți tehnici pot fi cetățeni români, precum și cetățeni ai altui stat membru al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau al Confederației Elvețiene care îndeplinesc cerințele prevăzute în prezenta procedură și care doresc să acceadă la profesiile reglementate de verificator de proiecte și de expert tehnic și să le exercite în România în mod independent sau ca angajați ai unor persoane juridice.

Dorești să știi care sunt costurile unei expertize tehnice, ce prețuri , ce tarife se practică?

Dacă dorești să devii expert tehnic în construcții trebuie să știi că este nevoie să ai o experiență minimă în domeniu de cel puțin 12 ani.

Sunt necesari cel puțin 12 ani vechime dintre care cel puțin 4 în activități de proiectare pentru susținerea examenelor de atestare tehnico-profesională a experților tehnici.

Citește și despre care este suprafața minimă a unui dormitor.